وکیل اسلحه در شیراز:
وب سایت حقوقی وکیل در شیراز
معرفی وکیل اسلحه در شیراز
کاربرد سلاح در گذشته:
انسان در گذشته برای دفاع از خود و پیروزی در نبردهای تن به تن از ابزار و وسایلی استفاده میکرده است و آنچه در ساخت سلاح حایز اهمیت بوده است اینکه ابتدائاً سلاح کشنده باشد یا حداقل طرف مقابل را مجروح کند. شمشیر سلاحی است که در اکثر جنگ ها از آن استفاده می شده است. برای استفاده از شمشیر به عنوان یک سلاح لازم بوده است که مبارزین زره و کلاه، پوشیده و توان استفاده از شمشیر را داشته باشند و شخصی پیروز مبارزه با شمشیر می شد که میتوانست ضربه به نقاط حساس بدن طرف مقابل بزند تا وی از پا درآید.
سلاح و حیات سیاسی کشور ها:
با توفیقات انسان ها در زمینه های مختلف آنان در ساخت سلاح نیز موفق بودند مخصوصاً زمانی که جنگ بین کشورها، بنا به دلایل گوناگون صورت می گرفت دولتی موفق تر بود که از سلاح های پیشرفته و به روز استفاده می کرد و این زمانی بود که با گسترش جوامع و کشور ها دیگر جنگ تن به تن معنا نداشت و به تبع آن استفاده از شمشیر نیز بی معنی می نمود لذا تولیدات سلاح و استفاده از سلاح های به روز لازمه حیات سیاسی بسیاری از کشورها می نمود.
بنابراین دولت ها بودجه خاصی به تولید سلاح یا خرید سلاح اختصاص می دادند سلاح های پیشرفته و فوق پیشرفته در کنار بمب های هسته ای دیگر بازدارنده نبودند ،بلکه تهدیدی بر علیه آرامش،آسایش و امنیت دنیا بودند .اما استفاده از سلاح منحصر به کارزار جنگ یا میدان مبارزه و دفاع از کشور نیست و بسیار دیده می شود در کشور های مختلف سلاح به صورت قانونی به فروش می رسد
و در بسیاری از درگیریهای خانوادگی و حتی خیابانی از سلاح استفاده می شود و در طول سال قتل های بسیاری اتفاق میافتد که سلاح عامل آن بوده است و دسترسی به سلاح ،سن قاتلان را به شدت پایین آورده است، به نحوی که اشخاص زیر ۲۰ سال نیز به راحتی مرتکب قتل می شوند.در کشور ما ایران نیز بسیاری از نزاع ها با استفاده از سلاح انجام می شود در بسیاری از موارد نیز عصبانیت آنی فرد در حالی که سلاح سرد یا گرم در اختیار دارد منجر به قتل می شود. اغلب پیش می آید شکارچیان و تفنگداران برای فرار از اتهام دفاعیاتی را مطرح می کنند که در آخر منجر به محکومیتشان می گردد .
حمل سلاح در ایران:
در ایران و نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران حمل انواع اسلحه های گرم نیاز به مجوز دارند و این قانون به حدی سختگیرانه عمل میکند که در برخی موارد حمل اسلحه های سرد نیز نیاز به مجوز دارند و اگر فردی به این قوانین توجه نکند طبق قانون به مجازات حمل اسلحه بدون مجوز محکوم می گردد .
سلاح های جنگی ،سلاح های شکاری و مهمات آنها اسلحه های گرم غیر خودکار ،نیمه خودکار و اتومات و مهمات مخصوص آنها سلاحهای گرم سنگین و نیمه سنگین و غیره همه نیازمند مجوز هستند .
برخی از رفتارهای مجرمانه به خودی خود خطرناک و زشت نیستند و انجام آنها هیچ خطری را به خود شخص انجام دهنده یا انسان های دیگر به وجود نمی آورد. اما قانونگذاران آنها را جرم دانسته است یکی از این نوع رفتارهای مجرمانه حمل سلاح است چرا حمل سلاح جرم تلقی میشود شخصی که با خود سلاح حمل میکنند معمولا آن را در کیف ،جیب، یا ماشین خود میگذارد و خود این کار به تنهایی هیچ خطری برای خودش و دیگران به وجود نمیآورد حال این سوال پیش می آید که اگر انجام یک رفتار خطری برای دیگران نداشته باشد
چرا باید قانون گذار آن را ممنوع کند ؟پاسخ این است که جرم انگاری این رفتارها برای جلوگیری از خطراتی است که ممکن است این رفتارها در آینده به وجود بیاورند و این یعنی اگر چه ممکن است که انجام این رفتارها در حال حاضر برای خود شخص یا دیگران خطری نداشته باشد اما با توجه به نوع رفتار میتوان احتمال داد که انجام آنها ممکن است در آینده این شخص یا انسان های دیگر را با خطر جدی مواجه کند. حال که به علت و چرائی ممنوع و جرم بودن حمل سلاح آشنا شدیم باید به این پرسش پاسخ بدم که بر اساس کدام یک از قوانین حمل سلاح جرم است و اگر کسی با خود سلاح حمل کند به چه مجازاتی روبرو خواهد شد.
قوانین مربوط به جرم انگاری سلاح:
اصل بر این است که هیچ رفتاری جرم نیست و افراد میتوانند هر رفتاری را که بخواهند انجام دهند و به همین علت برای پی بردن به اینکه آیا رفتاری جرم است یا خیر باید به قانون مراجعه کرد و اگر قانون انجام رفتار را منع نکرده باشد هیچ کس حق ممنوع کردن آن را ندارد.
حمل مجاز :
حمل سلاح برای برخی از اشخاص مانند نظامیان، با توجه به نوع شغلی که دارند البته با رعایت مقرراتی خاص مجاز است. اما در غیر از این موارد خاص مجاز نبوده و ممنوع است این ممنوعیت در قانون مورد اشاره قرار گرفته که در ادامه به صورت مجزا هر یک از این قانون و مجازات های تعیین شده در هر یک را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز مصوب ۱۳۹۰ ،این قانون که در سال ۱۳۹۰ به تصویب رسیده است وارد کردن و خارج کردن ساخت، مونتاژ، نگهداری، حمل ،توزیع ،تعمیر و معامله غیر مجاز سلاح را جرم دانسته است. منظور از سلاح نیز سلاح های گرم و سرد جنگی و شکاری همچنین قطعات موثر یا مهمات آنها است.
انگیزه حامل سلاح:
هرچند انگیزه شخص در حمل سلاح اهمیت ندارد اما او باید آگاه باشد که در حال حمل سلاح است. مثلاً اگر شخصی با انگیزه انتقام یک قبضه اسلحه در اتومبیل شخص دیگری بگذارد و بدون اطلاع از این موضوع با اتومبیل خود در سطح شهر تردد کند, نمی توان این شخص را به علت حمل سلاح محکوم به مجازات کرد سلاح سرد غیرجنگی و غیر شکاری مانند قمه، شمشیر، قداره و پنجه بوکس جرمانگاری شده است. اما جرم دانستن حمل این نوع سلاحها بدون قید و شرط نیست به عبارت بهتر زمانی می توان حمل این سلاحها را جرم دانست و حمل کننده آن را مجازات کرد که این سلاح را فقط برای درگیری و ضرب و جرح با دیگران با خود حمل کرده باشد.
انگیزه حمل:
در واقع بر خلاف قانون سال ۱۳۹۰ در این موارد انگیزه شخص حمل کننده برای محکوم کردن او به مجازات اهمیت دارد در این حالت اگر شخصی در حال حمل هر یک از این سلاح ها دستگیر شود برای اینکه بتوان او را به مجازات محکوم کرد ،باید اثبات شود که در حمل این سلاحها چنین انگیزه داشته است. بنابراین اگر ثابت نشود که انگیزه داشته و همچنین در مواردی که شخصی بدون انگیزه درگیری و ضرب و جرح و برای دیگر استفاده های متعارف این نوع سلاحها را حمل کنند نمیتوان او را مجازات کرد طبق این قانون اگر شخصی این سلاحها را با هدف درگیری و ضرب و جرح حمل می کند به ۶ ماه حبس و همچنین شلاق محکوم خواهد شد.