خداوردی حنیور
وکیل در شیراز و مشاور حقوقی
قبول وکالت در دعاوی
حقوقی
خانواده
کیفری
تصادفات
انقلاب
وکیل تهدید در شیراز در این باره میگوید:
از ابتدای خلقت انسان تا امروز اختلاف نظر، دیدگاه ،سلیقه و … وجود داشته و اختلافات موجود بین انسان ها حتی در نزدیکترین روابط عاطفی نیز وجود داشته است.
ممکن است که اختلافات بین زن و شوهر ایجاد شود ،ممکن است بین پدر و فرزند و ممکن است بین دو فرد غریبه نسبت به یکدیگر .
اصلاً شاید بتوان گفت بنای خلقت بر این پایه استوار است که اختلافات دیدگاه، نظرات و سلایق وجود داشته باشد .
دو برادر دوقلو هم ممکن است با یکدیگر اختلافاتی داشته باشند اما قسمت با اهمیت موضوع این است که طرفین اختلاف معمولاً خود را محق و نظر خود را نظر درست و قابل قبول میدانند و کمتر پیش می آید که طرفین از موضع خود عقب نشینی کرده و ضمن احترام به نظر مقابل در حل و فصل اختلاف با هم تعامل و همکاری داشته باشند .
گاهی دامنه اختلافات در هر زمینه ای باعث میشود طرفین برای حل اختلاف به فردی مراجعه کنند که مرضی طرفین بوده که مورد وثوق و قبول طرفین نیز می باشد .
در گذشته بزرگان طوایف و قبایل نقش بسیار مهمی در حل و فصل منازعات داشته ضمن اینکه طرفین اختلاف حرف شنوی از بزرگتر قبیله و طایفه ،،خود را ملزم به اطاعت از وی میدانستند ،هرگز به رد و نصیحت بزرگ قبیله و طایفه فکر نمیکردند و مرسوم بود که حل اختلاف باید با وجود بزرگتر انجام میپذیرفت.

راه و روشی که حتی امروزه نیز بین بسیاری از قبایل و طوایف ایرانی مرسوم است و اتفاقاً رسم بسیار پسندیده و محترمی میباشد.
اما با گسترش جوامع انسانی نحوه حل و فصل اختلافات به تبع زمان تغییر کرد و در این بین عوامل بسیاری باعث شده است که اختلافات منحصر به اختلاف نظر و دیدگاه و سلیقه نباشد و دامنه اختلاف مسایل و موارد بیشتری را در بر میگیرد از اختلافات درون خانوادگی و فامیلی گرفته تا اختلافات مالی و غیرمالی و ملکی ضمن اینکه گستردگی جغرافیایی نیز باعث شده مکانی برای مراجعه و حل اختلاف وجود داشته باشد که حکمش فصل الخطاب بوده و محکوم ملزم به پذیرفتن حکم حاکم باشد. دادگاه های کیفری بسته به نوع جرم و جنایت ،صلاحیت رسیدگی به جرائم را دارند.
جرایم موجب سالب حیات ،حبس ابد ،قطع عضو ،جنایت علیه تمامیت جسمانی افراد که دیه آن بیش از نصف دیه کامل مجنی علیه است و جرایم تعزیری درجه یک تا سه در صلاحیت دادگاه کیفری یک و جرایم درجه چهار تا درجه هشت در صلاحیت دادگاه کیفری دو میباشد. شما عزیزان میتوانید با استفاده شماره تماس های مذکور از وکیل کیفری در شیراز نیز در زمنیه تهدید مشاوره بگیرید:
جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور و بغی، افساد فی الارض، محاربه ،توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و توهین به مقام رهبری و جرائم مرتبط با مواد مخدر نیز در صلاحیت دادگاه انقلاب می باشد. ضمن اینکه دادگاه های نظامی و دادگاه ویژه روحانیت نیز در جرائم وارد در صلاحیت خودشان صالح به رسیدگی هستند. همچنین جرم قتل نیز در صلاحیت دادگاه کیفری یک است و شما میتوانید در این زمنیه با وکیل قتل در شیراز مشورت کنید

تهدید چیست
وکیل تهدید در شیراز در این باره میگوید:
کلمه تهدید لفظی آشنا برای عامه مردم است شاید همه مردم اطلاعاتی از جزئیات جرایمی مانند محاربه و افساد فی الارض و یا بقیه جرایم نداشته باشند اما جسته و گریخته عامه مردم با لفظ تهدید آشنا هستند و خواسته یا ناخواسته ممکن است دیگری را تهدید کنند البته ممکن است هر شخصی که دیگری را تهدید میکند اصلاً نسبت به عواقب آن آگاه نباشد و صرفاً جهت خالی شدن خودش از خشم و غضب دیگری را تهدید کند. بسیار دیدهایم که حتی در مناقشات خانوادگی نیز طرفین یکدیگر را تهدید میکنند، پدر فرزند را تهدید میکند، برادر، برادر را تهدید میکند و گروهی گویی تهدید کردن را یک امر طبیعی در منازعات و مناقشات میدانند و همانگونه که گفته شد شخص با تهدید دیگری ضمن خالی کردن خود از خشم، احساس آرامش کرده و به نوعی تسلط خود را به طرف مقابل القا میکند.
در منازعات و درگیریهایی که طرفین درگیری جمعیتی قابل توجه هستند نیز تهدید گروه مقابل از سوی طرفین درگیری بیپاسخ نمیماند.
تهدید در کنار توهین عامیانه ترین جرمی است که از سوی افراد واقع میشود . بسیار دیده شده شخصی پس از درگیری لفظی و در انظار عمومی و در مقابل دیدگان جمع کثیری از مردم شخصی را مثلاً تهدید به قتل می کند و اتفاقاً یکی دو روز بعد تهدید شونده به قتل می رسد بازپرس در تحقیقات مقدماتی متوجه میشود، شخصی دو روز قبل مقتول را تهدید به قتل کرده است بنابراین لازم است تهدید کننده احضار و در صورت ضرورت جلب شود پس از احضار یا جلب تهدیدکننده وی از اظهار می دارد که علاوه بر اینکه مرتکب قتل نشده ، در قتل نیز هیچگونه نقشی نداشته است. اما با توجه به اینکه تهدید در انظار عمومی صورت پذیرفته و جمع کثیری از مردم شاهد تهدید وی بوده اند لازم است بازپرس با دقت بیشتری موضوع را بررسی کند هرچند که در ادامه تحقیقات مشخص شود که تهدیدکننده واقعا مرتکب قتل نشده است . اما نکته با اهمیت این است که تهدید دیگران به وقت عصبانیت هر چند ممکن است واقعاً قصدی برای تحقق تهدید از سوی تهدید کننده وجود نداشته باشد اما اگر اتفاقاً تهدید شونده به نحوی از انحا از بین برود و یا صدمهای به وی وارد آید مشخصاً تهدیدکننده در مظان اتهام قرار میگیرد و باید ثابت کند در ایراد صدمه به تهدید شونده و یا در برخی موارد چنانچه تهدید شونده به قتل رسیده باشد نقشی نداشته است .
پس باید بدانیم افراد در زندگی روزمره حق ندارند یکدیگر را تهدید کنند.

چرا که تهدید دیگران جرم است و برای تهدید شونده حق شکایت کیفری ایجاد می کند.
تهدید می تواند کتبی یا شفاهی باشد تهدید شفاهی :آن است که تهدید کننده ضمن مخاطب قرار دادن طرف مقابل وی را به انجام عملی تهدید می کند و چنانچه تهدید شونده شکایت کند ممکن است تهدید کننده، تهدید، تهدید شونده را انکار کند در این گونه موارد تهدید شونده معمولاً به شهادت شهود استناد کرده و از شهود میخواهد در محضر دادگاه گواهی دادند که وی از طرف تهدیدکننده به صورت شفاهی تهدید شده است که چنانچه شهادت شهود مقرون به صحت بوده و دادگاه به این باور برسد که واقعاً تهدید انجام شده است جرم تهدید ثابت خواهد شد .
اما تهدید کتبی یا مکتوب کار را برای اثبات ادعای تهدید شونده بسیار راحتتر میکند امروزه اکثر افراد جامعه از تلفن های هوشمند استفاده می کنند و فضای مجازی علاوه بر اینکه محل داد و ستد و انجام سایر امور روزمره افراد است ،محل درگیری و اختلافات نیز میباشد در این میان بسیار دیده شده که مثلا طرف این یک معامله پس از اینکه در مورد اختلافی که در معامله ای که بینشان انجام پذیرفته است به توافق نرسیدند برای رسیدن سریعتر به خواسته شان اقدام به تهدید یکدیگر می کنند. آنان با ارسال پیامک یا چت از طریق واتساپ و یا سایر طرق، دیگری را تهدید به انجام عملی میکنند، صرفنظر از اینکه تهدید محقق خواهد شد یا خیر جرم تهدید به صورت مکتوب محقق شده است بنابراین تهدید شوند میتواند بر علیه تهدیدکننده به استناد پیامک های موجود در فضای مجازی شکایت کند در این گونه موارد دلایل برای انکار تهدیدکننده وجود ندارد چرا که مستندات موجود است و اثبات جرم تهدید راحتتر محقق میشود.
عمل به تهدید:
وکیل تهدید در شیراز در این باره میگوید:
گاها متعاقب با درگیری لفظی و تهدید، تهدید کننده به تهدید ،خود عمل کرده و جرم دومی نیز مرتکب میشود مسلم است در این گونه موارد تهدید در کنار جرم دوم قرار گرفته و متهم مرتکب دو جرم شده است و دادگاه به هر دو جرم رسیدگی میکند رسیدگی به جرم تهدید در صلاحیت دادگاه کیفری دو است .
آیا تهدید و توهین یکی است؟
وکیل تهدید در شیراز در این باره میگوید:
مرز باریکی بین تهدید و توهین وجود دارد اما قطعاً تهدید و توهین یکی نیست همانطور که مجازات این دو جرم نیز متفاوت است ،تهدید همانگونه که گفته شد از سوی تهدید کننده بر علیه تهدید شونده ابراز و تهدید کننده، تهدید شونده را به انجام عملی که عموماً با خشونت همراه است تهدید میکند. اما توهین آن است که توهین کننده با الفاظ رکیک دیگری را مخاطب قرار میدهد.
در جرم توهین باید فردی که مورد توهین قرار میگیرد زنده باشد.
آیا شخص حقوقی را می توان تهدید کرد ؟
آنچه مسلم است آنکه مخاطب تهدید قرار می گیرد اصولاً باید شخص حقیقی باشد قطعاً نمیتوان یک شخص حقوقی مثلاً سازمان شهرداری را تهدید به قتل کرد .

آیا فرد به صرف اینکه تهدید شده است میتواند شکایت کند؟
وکیل تهدید در شیراز در این باره میگوید:
برخی اوقات تهدید از جانب تهدیدکننده آنقدر جدی است که تهدید فراتر از یک تهدید عادی است و واقعاً احتمال عمل کردن به تهدید از سوی تهدید کننده وجود دارد در این گونه موارد تهدید شونده در زمان مراجعه به دادگاه اظهار میدارد بر اساس مستندات موجود که به دادگاه ارائه میکند از سوی فلان شخص تهدید شده و امکان عمل به آن از سوی تهدید کننده وجود دارد .
بنابراین امنیت جانی نداشته و از دادگاه میخواهد اقدامات لازم انجام شود پس باید دانست که لازم است افراد در زندگی اجتماعی ضمن خویشتنداری مراقب گفتار و رفتار خود بوده و بدانند تهدید تنها یک لفظ نیست که در زمان عصبانیت بیان شود و عواقبی نداشته باشد و باید دانست تهدید دیگران ممکن است بستری شود برای طرح شکایت از سوی تهدید شونده و چنانچه مستندات لازم وجود داشته باشد امکان رسیدگی به شکایت با عنوان مجرمانه تهدید از سوی مراجع ذیصلاح قانونی وجود دارد.