وکیل در لار
خداوردی حنیور
وکیل در شیراز و استان فارس و مشاور حقوقی
قبول وکالت در دعاوی
حقوقی
خانواده
کیفری
تصادفات
انقلاب
مواد مخدر چیست؟
وکیل مواد مخدر در شیراز توضیح میدهد:
به موادی گفته میشود که مصرف آن تاثیر بر جسم و روح فرد گذاشته و وابستگی ایجاد شده بین مواد مخدر و مصرف کننده باعث میشود، اعتیاد نمایان شده و زندگی شخصی و اجتماعی فرد معتاد دچار دگرگونی شده و وی در سراشیبی افول شخصیتی قرار گیرد و چه بسا که مرتکب جرائم مختلف گردد.
اعتیاد چیست؟
وابستگی شدید و تنگاتنگ بین مواد مخدر و مصرف کننده را اعتیاد گویند.
معتاد کیست؟
مصرف کننده وابسته به مواد را معتاد می گویند.

انواع مواد مخدر:
وکیل در لار و وکیل در داراب میگوید:تریاک، شیره ،کدئین، هروئین، ماریجوانا، از مواد مخدر سنتی هستند که ریشه گیاهی دارند ال اسدی ،استازی، نورجیزک و شیشه از مهم ترین مواد صنعتی هستند که تاثیرگذاری آن بر فرد بسیار متفاوتتر از مواد مخدر سنتی است.
در سالهای نه چندان دور با شنیدن لفظ موادمخدر ذهن به سمت تریاک و مشتقات آن کشیده میشد اما امروزه مواد مخدر منحصر به تریاک و مشتقات آن نیست. بلکه اضافه شدن مواد صنعتی در کنار مواد سنتی( که از گذشته وجود داشته است)باعث شده دایره موادمخدر وسیعتر شود و زمینه برای اعتیاد، به ویژه اعتیاد جوانان فراهم شود به طوری که بسیاری از مصرف کنندگان مواد مخدر صنعتی خود را معتاد نمیدانند و مصرف مواد مخدر صنعتی را صرفاً تفریح و اسباب شادی و نشاط دانسته و مدعی هستند مصرف مواد مخدر صنعتی اعتیاد به حساب نیامده و آنان فقط مصرف کنندگان مواد سنتی را معتاد می دانند در حالی که این ادعا به طور کلی ادعا و نگرش اشتباه است.
چرا که علاوه بر اینکه مصرف مواد مخدر صنعتی باعث اعتیاد و وابستگی فرد به آن می شود بلکه خطرات و لطمات مصرف این گونه مواد بسیار شدیدتر و بازگشت فرد مصرف کننده به این گونه مواد به زندگی را بسیار سختتر میکند و نباید تصور کرد که مصرف مواد صنعتی اعتیاد آور نیست بسیاری از جوانان با این ذهنیت که مصرف مواد صنعتی در کنترل خودمان هست و هر وقت اراده کنیم قادر خواهیم بود مصرف را ترک کنیم شروع به مصرف مواد صنعتی میکنند در حالی که واقعا اینگونه نیست و مصرف مواد صنعتی اعتیاد آور است.
ورود مواد صنعتی به جمع دانشجویان ضربه بزرگی به قشر تحصیلکرده وارد کرد آنان با این تصور که با مصرف مواد صنعتی تمرکز بیشتری داشته و شب های امتحان را به راحتی بیدار میماند و زمان بیشتری برای مطالعه دارند باعث شد گرایش دانشجویان به سمت مواد صنعتی با سرعت زیادی پیش رود و مصرف این گونه مواد بین ایشان یک امر بدیهی و روتین و معمولی دانسته شد به طوری که قبح این کار بسیار کمرنگ شد و این تنها دانشجویان پسر نبودند که در دام اعتیاد به مواد صنعتی گرفتار شدند بلکه جمع کثیری از دانشجویان دختر نیز متاسفانه در دام این بلای خانمانسوز گرفتار شده به طوری که هر دو گروه یعنی هم پسران و هم دختران دانشجو کم کم از درس و دانشگاه جدا و رسما معتاد شده و در بسیاری از موارد از خانواده نیز طرد شدند.

اما چگونه اعتیاد بین دانشجویان به سرعت گسترش پیدا کرد؟
وکیل در گراش توضیح میدهد:به چند دلیل گرایش دانشجویان به مواد صنعتی گسترده شد اول در دسترس بودن مواد صنعتی، تولید در فضای کوچک حتی در خانه ها باعث شد مواد صنعتی به وفور در دسترس باشد. دوم اینکه مصرف مواد صنعتی مانند مواد سنتی نیازمند آتش و سایر ملزومات نبود بنابراین طریقه مصرف مواد صنعتی بسیار راحت تر و بدون دردسر تر از مواد سنتی بود سوم اینکه برخلاف مواد سنتی معمولاً مواد صنعتی در زمان مصرف بدون بو می باشد ،و چهارم این که تاثیر مواد صنعتی بسیار سریعتر از مواد سنتی می باشد. پنجم به فرد سرخوشی و نشاط کاذب می بخشد.
ششم چون مواد صنعتی به روی مغز مصرف کننده تاثیر مستقیم دارد باعث میشود که فرد کمتر بخوابد و این همان نکته ای است که دلیل گرایش بسیاری از دانشجویان به مصرف مواد صنعتی می باشد مواد صنعتی در بدو ورود به بازار مصرف ایران مورد استفاده طبقه مرفه جامعه قرار گرفت آنان حتی در مهمانی ها جهت پذیرایی از مهمانان شان از مواد صنعتی استفاده میکردند. بعداً کم کم مصرف اینگونه مواد بین دانشجویان و سایر جوانان شیوع پیدا کرد.
مواد صنعتی چه عوارضی میتواند داشته باشد؟
وکیل در فسا و وکیل در جهرم ضمن تشکر از وکیل لار افزودند:هرچند مصرف مواد صنعتی در دفعات اول باعث ایجاد نوعی سرخوشی کاذب میشود اما این نهایت عوارض مصرف مواد صنعتی نیست .چرا که پس از مصرف مداوم، مصرفکننده با عوارض جبران ناپذیری روبرو خواهد شد تخریب سلولهای مغزی، جنون، عدم کنترل روی رفتار و کردار، بدبینی و شکاکی تنها گوشهای از عوارض مصرف مواد صنعتی است چرا که گرایش به جرم و ارتکاب به جرایمی که مجازاتش بسیار سنگین است نیمه پنهان عوارض مواد صنعتی است که بسیار خطرناک بوده و سلامت خانواده و جامعه را به مخاطره میاندازد .
شاید مصرف کننده مواد صنعتی هیچگاه فکر نکند روزی فرا رسد که تحت تاثیر مصرف این گونه مواد توهمزا مرتکب جرم شده و مجازات سنگین و غیرقابل جبران انتظار وی را بکشد .در سالهای اخیر صفحات حوادث روزنامه ها و سایت های خبری و سایر شبکههای اجتماعی پر است از جرائمی که تحت تاثیر مواد صنعتی واقع شده است. از سرقت جزئی تا قتل(وکیل قتل در شیراز) همه و همه می تواند نتیجه فاجعه بار مصرف مواد صنعتی باشد و لزوم آشنایی جوانان نسبت به ارتباط مصرف مواد مخدر صنعتی و سنتی با جرم امریست که همت حقوقدانان و مسئولین را می طلبد.
در سالهای اخیر پروندههای زیادی در دادسرا های کشور گشوده شد که در نهایت علت و دلیل جرم ،مصرف مواد صنعتی بود و متاسفانه جای تاسف و ناراحتی بسیار است زمانی که میبینیم قاتل تحت تاثیر مواد صنعتی عزیزترین کسانش را کشته است این در حالی است که اگر فرد مصرف کننده نبود شاید هیچ وقت مرتکب این جرم نمیشد و چقدر ناراحت کننده است که فرد در حالت توهم مرتکب جرم شود و زمانی متوجه شود که به عنوان قاتل دستگیر و آینده را از دست رفته میبیند و برگشت به گذشته امکان پذیر نیست.
آیا مصرف مواد مخدر جرم است یا صرفاً یک بیماری است؟
وکیل در لامرد به سخنان اینچنین افزود:هرچند خود معتادین و بسیاری از افراد اعتیاد را صرفاً بیماری می دانند و نه جرم، اما باید بدانیم مصرف مواد مخدر جرم است و جرائمی که یک معتاد مرتکب می شود نیز جرم مجزایی می باشد.

به چه دلیل اعتیاد را جرم می دانیم؟
وکیل در زرین دشت در این زمنیه شرح میدهید:
هر جرمی به وسیله ادله و مستندات ثابت می شود مثلاً در قتل، قاتل به نحوی مقتول را به قتل رسانده و مستندات جمع آوری میشود که ثابت میکند واقعاً فرد متهم به قتل مرتکب قتل شده است .
حال در مورد یک فرد معتاد حالات و ظواهر و رفتار و کردار و نوع رفتار ش و تأثیر منفی که در جامعه از خود به جای می گذارد نشان می دهد که مصرف کننده مواد مخدر یک شخص نرمال نیست. وجود دادگاهی که به جرایم مواد مخدر رسیدگی میکند و اینکه اگر شما با مزاحمت معتاد در خانواده یا جامعه روبرو شدید و طی تماس با پلیس ۱۱۰ تقاضای رسیدگی کردید و جلب و در نهایت اعزام فرد معتاد برای تعیین تکلیف به دادگاه همگی نشانگر این موضوع است که اعتیاد جرم است هرچند ممکن است بتوان آن را به نوعی بیماری هم دانست اما این همه واقعیت نیست.
چگونه مصرف کنندگان مواد مخدر به سمت جرم کشیده می شوند؟
وکیل در قیر و کارزین میگوید:لزوم آگاهی جوانان نسبت به ارتباط اعتیاد با جرم امری لازم و ضروری است چرا که بسیاری از جوانان در ابتدای انحراف به سمت مواد مخدر هرگز تصور اینکه با آرامی و با یک شیب ملایم در آینده نزدیک احتمالاً به یک مجرم ساده و یا حرفه ای تبدیل خواهند شد را ندارند، اما بسیار دیده شده که گرایش به جرم خصوصاً از جانب مصرف کنندگانی که از پشتوانه مالی برخوردار نیستند سریع اتفاق میافتد، واقعیت این است که مصرف مواد نیازمندان داشتن پول است وقتی فردی شروع به مصرف مواد میکند چنانچه مشغول به کار باشد به سبب ضعف و ناتوانی بدنی و یا اطلاع کارفرما از وضعیت وی بیکار شده و به تبع آن و پس از اطلاع خانواده از موضوع احتمال طرد وی از خانواده نیز وجود دارد
در این حالت فرد معتاد باید برای مصرف روزانه مواد مخدر راهی برای تامین پول مورد نیاز بیابد ( تکدیگری و سرقت جزئی) از جمله مهمترین جرایمی است که یک معتاد به آن رو میآورد همانگونه که می دانیم تکدیگری جرم مستمر بوده و واجد وصف کیفری می باشد سرقت نیز به وضوح مشخص است که یک عمل مجرمانه می باشد اما اکتفاء به این دو جرم رایج در معتادین پایان ماجرا نیست
چرا که جذب معتادین توسط افراد سوء استفاده گر برای انجام سرقتهای بزرگ و جرائم سنگین تر مخصوصاً وقتی که معتاد هنوز به طور کامل از نظر جسمی تخریب نشده است و توان انجام جرائم مختلف را دارد بسیار دیده شده است و در این میان مصرف کنندگان مواد مخدر صنعتی که دچار توهم شده و از دنیای واقعیت فاصله میگیرند، بسیار بیشتر در معرض سوء استفاده تبهکاران و شبکه های منحرف بزهکار قرار می گیرند. پس اعتیاد و مصرف مواد مخدر زمینه ارتکاب سایر جرایم را فراهم میکند.

جرائم مرتبط با مواد مخدر:
وکیل در لار در این زمنیه شرح میدهید:
نگهداری ،خرید و فروش و قاچاق مواد مخدر جرم است و قانون گذار برای آن مجازات تعیین کرده است .
کشت خشخاش، کوکا مطلقاً و کشت شاهدانه به منظور تولید مواد مخدر و روانگردان های صنعتی غیردارویی جرم می باشد.
وارد کردن، ارسال، صادر کردن، تولید و ساخت انواع مواد مخدر و روانگردان های صنعتی غیردارویی جرم می باشد.
دایر کردن یا اداره کردن مکان برای استعمال مواد مخدر و روانگردان صنعتی غیر دارویی نیز جرم می باشد.
استعمال مواد مخدر و روانگردان های صنعتی غیردارویی به هر شکل و طریق، مگر در مواردی که قانون استثنا کرده است جرم است.
تولید، ساخت ،خرید و فروش نگهداری آلات و ادوات و ابزار مربوط به ساخت و استعمال مواد مخدر و روانگردان های صنعتی غیردارویی جرم به حساب میآید.
قرار دادن یا پناه دادن به متهمین محکومیت مواد مخدر یا روانگردان های صنعتی غیر دارویی که تحت تعقیب هستند و یا دستگیر شده اند و امحا یا اخفا ادله جرم مجرمان، همچنین قرار دادن مواد مخدر یا روانگردان های صنعتی به غیر از مصارف دارویی یا قرار دادن آلات و ادوات استعمال در مکان به قصد متهم کردن فرد دیگری جرم می باشد.
هرچند اخیراً مجازات اعدام از دایره مجازاتهای موادمخدر خارج گردیده است و حبس ابد سنگینترین مجازات مربوط به مواد مخدر می باشد اما باید دانست که چنانچه قاچاقچیان مواد مخدر حین حمل مواد با ماموران درگیر شده و منجر به درگیری مسلحانه شود دادگاه میتواند برای قاچاقچیان حامل مواد مخدر که زمان درگیری با ماموران از سلاح استفاده کرده اند مجازات اعدام در نظر بگیرد .