وکیل در اوز

خداوردی حنیور

وکیل در شیراز و استان فارس و مشاور حقوقی

(0922-265-24-08)

قبول وکالت در دعاوی

حقوقی

خانواده

کیفری

تصادفات

انقلاب

وکیل در اوز
وکیل در اوز

وکیل پایه یک دادگستری در اوز

منابع لازم برای شرکت در آزمون وکالت عبارتند از حقوق مدنی با ضریب ۳ آیین دادرسی مدنی با ضریب ۳ آیین دادرسی کیفری با ضریب ۲ اصول فقه با ضریب ۱ حقوق تجارت با ضریب ۲ و حقوق جزای عمومی و اختصاصی با ضریب ۲ پروانه وکالت در اصل بعد از گذراندن دوره کارآموزی وکالت با توجه به نحوه صحیح انجام وظایف کارآموزی به داوطلب اعطا می شود.

بر اساس ماده ۲ قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری، برای افرادی پروانه کارآموزی وکالت صادر می‌گردد که مضاف بر داشتن دانشنامه لیسانس یا بالاتر در رشته های حقوق یا فقه و مبانی حقوق اسلامی و برابر آن از دروس حوزوی و دانشگاهی، شرایط دیگری هم داشته باشند این شرایط عبارتند از:

1- به احکام و مبانی دین مقدس اسلام اعتقاد داشته و التزام عملی به آن را داشته باشند.

2- به نظام جمهوری اسلامی ایران و ولایت فقیه و قانون اساسی آن اعتقاد و تعهد بدهند.

3- پیشینه محکومیت موثر کیفری نداشته باشند.

4- سابقه عضویت و فعالیت در گروه های معاند با اسلام و ضاله و الحادی و گروه هایی که اساسنامه آن ها مبنی بر نفی دین الهی  است، نداشته باشند.

5- به رژیم منحوس پهلوی و تحکیم پایه های رژیم طاغوت هیچ وابستگی نداشته باشند.

6- از گروه های غیر قانونی و معاند با جمهوری اسلامی هواداری نکرده و عضو این گروه ها  نباشند.

7-به مواد مخدر اعتیاد نداشته و مشروبات الکلی استفاده نکند.

کانون های وکلا این وظیفه را دارند که با هدف احراز شرایط بالا از مرجع های صاحب صلاحیت استعلام دریافت کنند و این مراجع تکلیف دارند حداکثر طی مدت دو ماه پاسخ ضروری را اعلام کنند.

افراد پس از آن که نمره پذیرش در این آزمون را دریافت کردند، باید در گزینش های اداری و مصاحبه شفاهی نیز رتبه قبولی به دست آورند. در این حالت آن ها موفق می‌شوند پروانه وکالت دادگستری را دریافت کنند که به وکلای کارآموز ، وکلای پایه ۲ اطلاق می شود.

وکیل در لار در این زمنیه شرح میدهید: این اشخاص بعد از آن که در امتحان وکالت، قبول شدند، باید در دوره کارآموزی قرار بگیرند. دوره کارآموزی وکیلان هجده ماه می باشد. این دوره شامل کار کردن در دفتر وکیل سرپرست می باشد و حتماً باید در ۳۶ دادگاه مختلف کیفری، خانواده، اطفال و حقوقی و دادگاه کیفری استان و تجدید نظر گذرانده شود و در پایان این دوره، اشخاصی که در این دادگاه ها حضور یافتند، یک پایان نامه ی تحقیقی در این زمینه را باید ارائه نمایند.

آزمون اختبار وکیل در اوز

وکیل در خنج میگوید:متقاضیان شغل وکالت بعد از آن که  مجوز فوق را دریافت کردند و دوره کارآموزی شان گذرانده شد، باید در  یک آزمون دو مرحله ای شرکت نمایند. این آزمون تحت عنوان آزمون اختبار شناخته می‌شود که در ۶ رشته حقوق تجارت و جزا و آیین دادرسی کیفری و آیین دادرسی مدنی و حقوق ثبت و حقوق مدنی برگزار خواهد شد.

وکیل در اوز
وکیل در اوز

اشخاص بعد از آن که نمره قبولی را در بخش مصاحبه ی این آزمون به دست آوردند، پذیرفته می شوند.  بخش شفاهی آزمون اختبار به این شکل است که یکی از وکلای کانون وکلا، پرونده ای را برای داو طلب توضیح می دهد و باید به شکل شفاهی مشکل پرونده را حل و فصل نمایند و بعد از آن که از این مرحله پذیرفته شد، باید مراحل قسم خوردن یا سوگند خوردن که همان  مراسم تحلیف می باشد را بگذراند. این آزمون دو یا سه بار در سال برگزار می شود.

 شرایط صدور پروانه وکالت بدون آزمون اختبار

وکیل کیفری در شیراز میگوید:آزمون وکالت از دغدغه های ذهنی فارغ التحصیلان رشته حقوق می باشد. اما با همه این اوصاف یک دسته از افراد هستند که می توانند بدون آزمون، پروانه وکالت را دریافت کند. در شرایطی که ایجاد اشتغال برای فارغ التحصیلان رشته حقوق از طرف مسئولان و نمایندگان مجلس به عنوان یکی از اهداف، همواره مورد نظر بوده است، هر سال عده ای هم که تعدادشان کم نیست و در سنین بالای بازنشستگی هستند، بدون شرکت در آزمون وکالت می توانند پروانه وکالت دریافت کنند.

بر اساس ماده ۸ لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری به افرادی که در زیر عنوان می‌شود، پروانه وکالت  درجه یک از طرف کانون وکلا بدون شرکت در ازمون وکالت اعطا می گردد:

1- اشخاصی که ۱۰ سال متوالی و پانزده سال پی در پی پیشینه خدمات قضایی داشته باشند  و حداقل به مدت پنج سال ریاست دادگاه را عهده دار باشند و صلاحیت قضایی آن ها از سوی دادگاه عالی انتظامی قضات رد نشده باشد.

2- افرادی که کارشناسی حقوق را دارا هستند و ۵ سال پیشینه ی خدمات قضایی دارند و از طرف دادگاه عالی انتظامی  قضات  سلب صلاحیت نشده باشند.

3- نمایندگان شورای اسلامی که یک دوره کامل نمایندگی را گذرانده باشند و دارای لیسانس قضایی یا گواهی پایان تحصیلات در سطح عالی از حوزه علمیه قم بوده باشند و ۵ سال سابقه کار قضایی در دادگاه داشته باشند.

4- افسران بازنشسته نیروهای مسلح که گواهی کارشناسی رشته حقوق داشته باشند و پنج سال پشت سرهم یا هشت سال پی در پی  در شغل های سازمانی خدمت کرده باشند و از اشتغال به وکالت محروم نشده باشند.

وکیل در اوز
وکیل در اوز

البته این افرادی که در بالا ذکر کردیم باید بقیه ی شرایط وکالت را هم داشته باشند و وکالت آن ها منع قانونی نداشته باشد. این افراد بعد از درخواست صدور پروانه وکالت و آماده شدن پروانه باید مراسم تحلیف را بگذرانند.

بر این اساس کانون های وکلای دادگستری در کل کشور قادرند که به افراد مشمول بندهای چهارگانه‌ی ماده فوق بدون شرکت در آزمون پروانه وکالت را اعطا کنند. با در نظر گرفتن حکم قانون که به طور صریح بیان شده است،

کانون های وکلا، راهی برای پیشگیری از اعطای پروانه وکالت به این دسته از افراد نخواهند داشت و چنان چه از این امر جلوگیری کنند افراد فوق قادرند با شکایت به دادگاه عالی انتظامی قضات، الزام هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری به اعطای پروانه ی وکالت را تقاضا نمایند.

از طرفی  هم در شرایطی که تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی دغدغه ی خود را آسان نمودن دریافت پروانه وکالت و اشتغال فارغ التحصیلان جوان رشته حقوق بیان می دارند

اما در طی این سال‌ها هیچ اقدامی به منظور اصلاح این ماده ی قانون انجام نشده است و معادل این ظرفیت ورودی های بدون آزمون به حرفه وکالت، به فارغ التحصیلان رشته حقوق چیزی اختصاص داده نشده است و بارها به گوش شنیده ایم که از اصطلاحی تحت عنوان “تعارض منافع” به مفهوم القای مخالفت کانون های وکلا به مراجع دادگستری برای ورود جوانان به حرفه وکالت استفاده می گردد.

در شرایطی که کانون وکلای دادگستری اختیار کمی در تشخیص ظرفیت یا گزینش داوطلبان وکالت دارد.

از سوی دیگر نمایندگان مجلس بر اساس ماده فوق قادرند بعد از گذراندن یک دوره نمایندگی مجلس با در اختیار داشتن مدرک کارشناسی حقوق یا مدرک عالی از حوزه علمیه قم و ۵ سال سابقه کار قضایی، پروانه وکالت را بگیرند و بر این اساس نمایندگان مجلس در برابر موضوع ورود بدون آزمون افرادی که هیچکدام از افراد جویای کار نمی باشند، دچار تعارض منافع جدی هستند.

شاید هم تعداد نمایندگانی که با بهره گیری از این ماده وارد شغل وکالت می شوند زیاد نباشد، اما عدم اصلاح ماده ۸ لایحه قانونی استقلال کانون وکالت، سبب شده تا در هر سال عده زیادی از قضات به وسیله بازنشستگی و استعفا و غیره بتوانند با استفاده از بندهای ماده فوق رشته و شغل وکالت را عهده دار شوند.

افرادی که  قادر به اخذ پروانه وکالت نیستند:

وکیل در گراش و وکیل حقوقی در شیراز در این باره میگویند:با توجه به ماده ۱۰ قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری به افراد زیر پروانه وکالت اعطا نمی شود:

1- قضات و مستخدمین مملکتی و بلدی و دولتی

2- اتباع خارجه

3- بنگاه هایی که همه یا بخشی از سرمایه آن ها به دولت تعلق دارد، در حینی که به کاری مشغول هستند. به جز استادان دانشکده حقوق که به  تدریس در یکی از  شعب حقوقی می پردازند در صورتی که شورای دانشگاه به آنها مجوز دهد.

4- محجورین و نیز افرادی که سن آنها از ۲۵ سال کمتر باشد.

5-  محکومین به انفصال دائم از خدمات دولتی

6- افرادی که به فساد اخلاقی و تجاهر به استعمال مسکر و افیون و اعمال منافی عفت مشهور هستند.

7- محکومین به جنایت مطلقاً و محکومین به جنحه هایی که منافی با عفت و شان و منزلت وکالت می باشد که از طرف هیئت مدیره کانون تشخیص داده شود و یا بر اساس قانون لازم باشد  از برخی از حقوق اجتماعی محروم شوند.

وکیل در اوز
وکیل در اوز

8- افرادی که به اتهام جرم و جنایت در ماده بالا تحت محاکمه می باشند.

9-  افرادی که بر اساس حکم دادگاه از وکالت محروم شده‌اند.

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.