وکیل در خفر

خداوردی حنیور

وکیل در شیراز و استان فارس و مشاور حقوقی

(0922-265-24-08)

قبول وکالت در دعاوی

حقوقی

خانواده

کیفری

تصادفات

انقلاب

وکیل درخفر
وکیل درخفر

وکیل پایه یک دادگستری در خفر

وکیل در کوار به سخنان وکیل در خفر افزود: در مواردی افرادی هستند که در رشته حقوق تحصیل کرده اند اما شغل آن ها وکالت نمی باشد و به شکل بسیار اتفاقی در روند حل و فصل مشکلات  در رسیدگی به یک پرونده در خانواده خود واقع شده‌اند.

در این حالت این دسته از افراد بدون این که وارد مراحل کارآموزی و آزمون کانون وکلا شوند، در یک مورد جزئی پروانه وکالت دریافت می‌کنند و وقتی روند قانونی را گذراندند و هزینه‌ها را پرداخت کردند، قادرند وکالت را قبول کنند. بدین ترتیب از حقوق خانواده خود دفاع می نمایند. به این دسته از وکلا وکیل اتفاقی گفته می شود.

وکیل حقوقی در شیراز توضیح داد:بر اساس مصوبه سال ۱۳۱۵،  اشخاصی که به قوانین حقوقی تسلط و اشراف کامل داشته باشد و با میل و اراده خود حاضر باشند، از اقوام نسبی و سببی درجه دو تا درجه سه خود دفاع نمایند، قادرند ۳ دفعه در سال مجوز وکالت اتفاقی را بگیرند و از بستگان خود در دادگاه دفاع نمایند.

بر این اساس فردی که متقاضی وکالت اتفاقی است، در درجه اول باید دارای اطلاعات حقوقی کافی باشد و دوم این که جزو وکلای دادگستری نبوده و پروانه وکالت نداشته باشد و سوم این که تنها اراده و تمایل و قصد او دفاع از اقوام نسبی و سببی بوده و چهارم این که گرایش داشته باشد که به شکل اتفاقی سه دفعه در سال کار وکالت را انجام دهد. وکیل اتفاقی باید در دادگاه حاضر شود و از موکل دفاع کند.

شخص درخواست کننده ی وکیل اتفاقی باید راجع به وکالت اتفاقی خود تقاضا کند تا پروانه ی وکالت برای او صادر گردد.

ضمن آن که خودش را به شکل کامل معرفی نموده و میزان تحصیلات و تجربیات و علت‌های تاثیر خود در وکالت اتفاقی اقوامش و مشخصات کامل موکل و آدرس آن ها و درجه قرابت خودش و نسبت خود با آن ها را اعلام نماید و بعد از آن، همه مدارک خود را به کانون‌ وکلا تقدیم نماید.

وکیل کارآموز

وکیل درخفر
وکیل درخفر

وکیل در فیروزآباد در این باره میگوید: همان طورپیش‌تر هم اشاره کردیم افرادی که در رشته حقوق آموزش دیدند بعد از پذیرش در آزمون های ورودی دشوار کانون وکلای دادگستری باید  زمانی را نزد یک وکیل با تجربه تحت عنوان وکیل سرپرست کاراموز شوند. این افراد طی این مدت قادرند زیر نظر وکیل سرپرست خود پرونده هایی را عهده‌دار شوند. به وکلایی که در دوره کارآموزی وکالت می کنند وکیل کارآموز و کارآموز وکالت گفته می‌شود.

 وکیل قوه قضاییه

وکیل در سروستان میگوید: به همه اشخاصی که در ارتباط با به اجرا گذاشتن قانون پنج ساله سوم گسترش اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی کشور از طرف مرکز امور کارشناسان قوه قضاییه و مشاورین حقوقی موفق به کسب پروانه وکالت شده اند، وکیل قوه قضائیه گفته می‌شود. از مهمترین انواع وکلا وکلای قوه قضاییه است.

به بیان دیگر مراحل دریافت مدرک و پروانه وکالت بستری برای اولین تفاوت وکیل دادگستری با وکیل قوه قضاییه می باشد. در واقع وکیل قوه قضاییه بعد از گذراندن دوره های مختلف تحصیلی در دانشگاه و دریافت مدرک وکالت باید در آزمون وکیل قوه قضاییه که از سوی قوه قضاییه برگزار می‌شود، شرکت کرده و بعد از آن وارد دوره کارآموزی شود.

کاراموزی وکیل پایه یک قوه قضاییه زیر نظر یک وکیل با تجربه در این زمینه انجام خواهد شد و بعد از گذراندن این دوره پروانه وکالت برای او از سمت قوه قضاییه صادر می‌شود.

این وکیل قادر است برای دفاع از حقوق افراد در مراجع قضایی حضور یابد و همه مسئولیت های وکیل پایه یک را دارا می باشد. شرایط آزمون وکالت در قوه قضاییه با کانون وکلا فرق دارد و طراحی سوالات آن ها نیز متفاوت می باشد. اما منابع آن منابع اصلی دانشگاه می‌باشند که در دانشگاه تدریس می گردد. 

وکیل ایثارگران

وکیل کیفری در شیراز میگوید:در مواردی که بسیجیان و ایثارگران در امور حقوقی و کیفری با  مسائل حقوقی یا کیفری مواجه می‌گردند وکلای قضایی که در اجرای قانون حمایت قضایی و یا قانون سپاه از طرف دفتر حمایت قضایی موفق به اخذ پروانه وکالت شده‌اند، به عنوان وکیل ایثارگران و بسیجیان در محاکم قضایی حضور می‌یابند و خودشان را با عنوان وکیل حمایتی معرفی می نمایند.

وکیل پایه یک دادگستری شخصی است که بعد از عبور از دوره لیسانس و دریافت مدرک در زمینه حقوق یا فقه و مبانی حقوق اسلامی، در امتحان کارآموزی کانون وکالت که یک بار در سال برگزار می شود موفق شده است و بعد از قبولی در آن باید استعلاماتی مثل عدم اعتیاد و عدم سوء پیشینه کیفری و غیره را از پزشک قانونی و  نهادهای امنیتی اخذ نماید.

بعد از آن که در آزمون موفق شد و استعلامات لازم را دریافت نمود کارآموز وکالت خواهد شد و به منظور این که تبدیل به وکیل پایه یک دادگستری شود، باید نزد یک وکیل متخصص و باتجربه تحت عنوان وکیل سرپرست مشغول به کار شود و به عنوان کارآموز انجام وظیفه نماید و با شرکت در جلسات دادرسی در همه حوزه‌های حقوقی کسب تجربه نماید. مضاف بر آن کاراموز وکالت باید در جلسات آموزشی که از سوی کانون وکلا یک بار در هفته برگزار می‌شود،نیز شرکت نماید و در مهارت های کامپیوتری نمره قبولی به دست آورد.

وکیل درخفر
وکیل درخفر

در مرحله بعد، بعد از گذراندن دوره های فوق باید در آزمون اختبار شرکت نماید و در این آزمون که در دو بخش شفاهی و کتبی برگزار می شود، رتبه مناسب و پذیرش را به دست آورد. بعد از به دست آوردن نمره قبولی در این  آزمون در مراسمی به عنوان مراسم تحلیف شرکت نموده و بعد از قسم خوردن به شکل رسمی به عنوان وکیل پایه یک دادگستری شناخته می شود.

به منظور آن که یک شخص به وکیل پایه یک دادگستری تبدیل شود، باید مراحل سختی را طی نماید و در آزمون های مختلف نمره قبولی به دست آورد. از همین مطلب می‌توان به این نتیجه رسید که هر شخص قادر نیست به عنوان وکیل پایه یک دادگستری معرفی شود و شخصی که این عنوان را به دست آورد، متخصص در زمینه مسائل حقوقی محسوب می‌شود و بدون تردید کمک گرفتن از اشخاص متخصص در هر حوزه این امکان را به افراد می ‌دهد که در روند رسیدگی به مسائل مختلف حقوقی سرعت بیشتری داشته باشند.

اما بسیاری از افراد به علت های مختلف از رجوع به وکیل پایه یک دادگستری خودداری می‌کنند و در نهایت هم از این موضوع پشیمان می شوند. باید اقرار نمود که یاری جستن از وکیل پایه یک دادگستری ضمن آن که فشار روحی روانی را کم می کند، سبب صرفه جویی در وقت و هزینه های موکل خواهد شد.

 فرق میان وکیل پایه یک دادگستری و وکیل پایه دو د دادگستری

وکیل در جهرم میگوید:مهمترین فرق بین وکیل پایه یک و دو دادگستری در نحوه قبولی آن ها در آزمون وکالت می باشد. شخصی که موفق به قبولی در آزمون وکالت کانون وکلای ایران شود  وکیل پایه یک دادگستری خواهد بود و فردی که در آزمونی که از طرف قوه قضاییه  برگزار می شود، موفق به کسب نمره قبولی گردد وکیل پایه دو دادگستری شناخته می شود.

کانون وکلای ایران یک نهاد مستقل و غیر وابسته  می باشد که قبل از انقلاب اسلامی تاسیس شده است. قبولی از طرف قوه قضاییه درست است که دارای مشکلات و پیچیدگی هایی می باشد اما نسبت به آزمون کانون وکلای ایران ساده‌تر است و به همین جهت درجه اعتبار آن نسبت به وکیل پایه یک دادگستری کندتر خواهد بود.

از جمله تفاوت های دیگر میان وکیل پایه یک دادگستری و وکیل پایه دو دادگستری در قدرت قبول دعاوی می باشد. به این شکل که وکیل پایه یک دادگستری قادر است همه دعاوی و همه مراحل آن ها را قبول کند. در صورتی که حوزه فعالیت وکیل پایه دو دادگستری منحصر به موارد محدودی شده است.

محدوده فعالیت وکیل پایه یک دادگستری

وکیل در خفر در این زمنیه شرح میدهید:

وکیل پایه یک دادگستری قادر است به وکالت در حوزه‌های مختلف بپردازد و در دعاوی گوناگون حضور موثر داشته باشد و بعضی از این دعاوی که او می‌تواند در آن حاضر شوند عبارتند از موارد زیر که شرکت داده می شود:

وکیل خانواده

وکیلی که در اموری مثل طلاق(همچنین میتوانید با وکیل طلاق در شیراز مشورت کنید)، مهریه(وکیل مهریه در شیراز)، طلاق توافقی، نفقه، حضانت کودکان و استرداد جهیزیه و غیره قادر است راهنما باشد، وکیل پایه یک دادگستری خواهد شد.

وکیل ملکی

شخص وکیل پایه یک دادگستری در زمینه هایی مثل سند رسمی و الزام به اخذ پایان کار و وقف و سرقفلی (وکیل سرقفلی در شیراز) و قرارداد اجاره و غیره فعالیت خواهد نمود.

وکیل مهاجرت

وکیل در خفر در این زمنیه شرح میدهید:

وکیل درخفر
وکیل درخفر

وکیلی که در امور راجع به مهاجرت، مشاوره در اختیار افراد قرار می‌دهد و یا این که از قوانین مکانی که قرار است مهاجرت به آن مکان صورت بگیرد، مطلع است وکیل مهاجرت خواهد بود. فعالیت وی یکی از حوزه‌های فعالیت وکیل پایه یک دادگستری می باشد.

وکیل مالیاتی

به منظور پیشگیری  از محکومیت به جرایم سنگین مالیاتی شخص قادر است از یک وکیل پایه یک دادگستری در این حوزه بهره ببرد.

 وکیل ثبت احوال

وکیل پایه یک دادگستری این امکان را دارد که در حوزه های مختلف راجع به ثبت احوال مثل تغییر نام و نام خانوادگی و حذف نام همسر از شناسنامه بعد از طلاق و دریافت گواهی خود و غیره مشاوره و راهنمایی لازم را ارائه نماید.

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.