وکیل در مهر
خداوردی حنیور
وکیل در شیراز و استان فارس و مشاور حقوقی
قبول وکالت در دعاوی
حقوقی
خانواده
کیفری
تصادفات
انقلاب
وکیل پایه یک دادگستری در مهر

تفاوت این دو مرکز در نوع آزمونی است که برگزار می کنند .در کانون وکلا و اسکودا فقط یک آزمون تستی برای پذیرش کارآموز وکالت در نظر گرفته شده است و بر اساس آن شخصی که رتبه مقتضی را به دست آورد پذیرفته شده است و قادر است وارد دوره کارآموزی وکالت شود.در آزمون فوق، ظرفیتی مشخص شده است که همه ساله پیش از این که آزمون برگزار شود، این ظرفیتها از سوی کانون وکلای هر استان تعیین می شود. مثلاً پیش بینی می شود که در آزمون امسال برای استان الف ۷۰ نفر ظرفیت وجود دارد.بنابراین افراد رتبه یک تا ۷۰ قبول خواهند شد.
اما در آزمون مرکز وکلا عموماً نمره و تراز بندی است که مشخص می کند چه شخصی وارد حوزه ی کارآموزی وکالت خواهد شد. به همین سبب در این آزمون افراد بیشتری پذیرفته میشوند. اما در یک امتحان تستی نخواهد بود و دریافت نمره در آزمون تستی ملاک قبولی نیست و ضرورت دارد که مصاحبه شفاهی هم از سر گذرانده گردد تا فرد مورد پذیرش قرار بگیرد.
دوره کارآموزی و اختبار
وکیل در لامرد میگوید: بعد از آن که شخص در آزمون وکالت پذیرفته شد، تکلیف دارد که در دوره کارآموزی که به منظور این شغل در نظر گرفته شده است، شرکت نماید تا تجربیاتی را زیر نظر وکیل سرپرست خود کسب کند تا بعد از آن بتواند مستقلاً شغل خود را آغاز نماید. دوره کارآموزی یک کارآموز وکالت ۱۸ ماه می باشد. اما شخص قادر است در این باره پرونده های حقوقی را بپذیرد و حق الوکاله بگیرد. بعد از آن که فرد دوره کارآموزی را گذراند، یک آزمونی تحت عنوان آزمون اختبار مقابل خود خواهد داشت.
آزمون اختبار دو مرحله دارد. آزمون کتبی و شفاهی. مرحله کتبی که مجدداً مطالعه قوانین است که قانون ثبت به آن اضافه می شود. بعد از آزمون کتبی شخص کار آموز باید در یک آزمون مصاحبه شرکت کند و در مقابل سوالاتی که یک وکیل با تجربه که با مطرح نمودن یک پرونده از کارآموز می کند، پاسخگو باشد بعد از این که این مرحله سپری شد و شخص نمره قبولی را به دست آورد، باید مراسم قسم یا تحلیف را بگذراند.
بنابراین به طور خلاصه برای وکیل شدن ضرورت دارد شخص دارای مدرک لیسانس در رشته حقوق یا فقه و مبانی حقوقی باشد. این رشته در واقع زیرمجموعه علوم انسانی تلقی میشود و از این روش می توان وارد دنیای وکالت شد. بعد از این که شخص مدرک را دریافت کرد و مردان هم خدمت سربازی را گذراندند می توانند در آزمون وکالت شرکت نموده و رتبه و نمره قبولی را اخذ کنند و وارد دوره کارآموزی شوند.
دوره کارآموزی هم که بر اساس آن چه که پیشتر گفتیم ۱۸ ماه است.
شخص زیر نظر وکیل سرپرست آموزش می بیند و بعد از آن که دوره کارآموزی پایان یافت در امتحان اختبار شرکت میکند و پس از طی این مرحله موفق به دریافت پروانه وکالت خواهد شد.

انواع وکیل در مهر
وکیل در فراشبند میگوید:بر اساس قراردادی که تحت عنوان وکالت نامه شناخته میشود، وکیل نسبت به موکل اختیاراتی مییابد. بنابراین وکیل حکم واسطه در انجام امور را خواهد داشت و هر کاری را که انجام میدهد در جهت سود و منفعت موکل است. وکالت نامه عقدی است که با توجه به آن یکی از دو طرف دعوا، شخصی را به منظور رسیدگی و اعمال امور پرونده، به عنوان جایگزین خود بر می گزینند.
با تعیین و تنظیم وکالتنامه وکیل و موکل در مقابل هم دارای حقوق خواهند شد و نسبت به هم حقوق و تکالیفی به صورت متقابل می یابند. اگر به معنای لغوی وکالت نظری بیاندازید، متوجه خواهید شد که وکالت به مفهوم تفویض و واگذار کردن می باشد. اما در معنای حقوقی وکالت یکی از معمولی ترین عقد نامه هایی است که در امور اقتصادی و اجتماعی و بانک ها مورد قبول واقع می شود.
وکیل دادگستری:
وکیل حقوقی در شیراز میگوید:این وکیل با توجه به تحصیلات خود در مقاطع لیسانس یا بالاتر در رشته های حقوق و مبانی فقه که پشت سر گذاشته است و در یک آزمون کانون وکلای دادگستری که در میان رقبای سرسخت موفق به دریافت نمره قبولی شده است، به درجه وکالت دادگستری پایه یک رسیده است. وکلای پایه یک دادگستری بعد از سپری کردن دوره کارآموزی، پروانه وکالت را به دست می آورند و قادرند که به پرونده های حقوقی متنوعی رسیدگی بنمایند.
وکیل مدنی:
در دوره کنونی در بسیاری از موارد حقوقی و اداری شخصی را به عنوان وکیل مدنی انتخاب می کنند. برای این منظور وکیل و موکل باید به دفتر اسناد رسمی رجوع کرده و موضوع مورد نظر خودشان را در یک وکالت نامه تعیین کنند. از جمله این وکالت ها که از سوی وکیل مدنی و موکل مقرر می گردد، می توان از وکالت برای خرید و فروش خانه ، وکالت برای فسخ، اجاره، برای طلاق و رسیدگی به کارهای سازمان ها و ادارات دولتی صحبت کرد. وکیل طلاق در شیراز یک وکیل مناسب برای مشاوره تلفنی در شیراز است!
وکیل مع الواسطه
وکیل در خنج توضیح داد:در خیلی از موارد شخص ویژگی های ضروری برای برگزیدن یک وکیل را نخواهد داشت. در نتیجه این کار را به شخص دیگری واگذار میکند تا از طرف او وکیلی برگزیند. شخص دیگری برگزیده میشود که به او وکیل مع الواسطه گفته میشود. وکیل مع الواسطه عموماً برای بررسی امور جزایی و محکومیتهای مالی انتخاب می گردد که موکل به دلیل حبس توانایی برگزیدن وکیل را نخواهد داشت.

وکیل انتخابی
عمومیترین انواع وکیل وکیلی است که شخص خودش انتخاب مینماید و قرارداد وکالت میان او و وکیل منعقد میشود تا از حقوقش در مراجع قضایی دفاع نماید و او را نائب خویش میکند.
وکیل معاضدتی
با توجه به قانون مدنی همه اشخاص در مراجع قضایی باید یک وکیل در اختیار داشته باشند. اما اگر به سبب نداشتن توانایی مالی و هر علت دیگری فرد قادر نباشد برای خود وکیلی برگزیند با توجه به صلاح و نظر دادگاه و با تعیین کمیسیون کانون وکلا، برای او به شکل رایگان وکیل انتخاب می شود. تا قادر باشد از حقوق او در دادگاه دفاع نماید. به این وکیل که با این روش برگزیده می شود، وکیل معاضدتی اطلاق می گردد.
وکیل تسخیری
وکیل کیفری در شیراز در مورد وکیل تسخیری در مهر میگوید: وکیل تسخیری عموماً در دعاوی کیفری حضور دارد و به این شکل در موارد دادرسی، متهم به سبب نداشتن وسع مالی و به هر علت دیگری از گرفتن وکیل خودداری می کند. وقتی که هیچ وکیلی به منظور دفاع از حقوق متهم در پرونده حضور نداشته باشد، دادگاه از بین وکلای دادگستری یک وکیل را به شکل رایگان در اختیار او قرار میدهد. به وکیلی که به این شکل وارد یک پرونده میشود وکیل تسخیری گفته می شود.
بنابراین وکیل تسخیری خاص امور کیفری می باشد. قانونگذار برای این که شرایط یکسان به وجود آورد و حقوق متهم مراعات گردد و متهم قادر باشد از خودش دفاع نماید، این تدابیر را در نظر گرفته است و بخشی از قانون را مختص آن مقرر نموده است. در واقع وکیل تسخیری وکیلی می باشد که متهم قادر است آن را از دادگاه درخواست کند و چنان چه دادگاه صلاح بداند که متهم قادر به انتخاب وکیل برای خود نیست، از میان وکلای حوزه قضایی و چنان چه امکان آن نبود است از حوزه ی مجاور وکیلی را برای متهم برمیگزیند و چنان چه وکیل حق الوکاله بخواهد، دادگاه حق الزحمه را از بودجه دادگستری می پردازد.
وکیل تسخیری همان اختیارات وکیل دادگستری را دارا خواهد بود. با این وجود اخذ وکیل تسخیری شرایطی دارد. جرایمی که با توجه به قانون مجازات آن ها قصاص نفس، اعدام، رجم و حبس ابد می باشد. در حالتی که متهم قادر به معرفی وکیل در این موارد نباشد وکیل تسخیری به صورت اجباری و الزامی برای او انتخاب می شود. جز در جرایم منافی عفت که متهم از حضور و معرفی وکیل خودداری می نماید.
یکی دیگر از علتهای وکیل تسخیری که در دادگاه حضور مییابد، برخوردار نبودن از قدرت مالی متهم برای دریافت یک وکیل می باش.د در حالتی که متهم به هر علت قادر نباشد برای خود وکیل بگیرد خواه تقاضا کند خواه نکند، دادگاه برای او یک وکیل تسخیری انتخاب می کند.
وکیل سازمانی
از انواع دیگر وکلا وکیل سازمانی خواهد بود. با توجه به قانون مواد قضایی کارمندان نیروهای مسلح و دولتی، در شرایطی که این کارمندان دولتی اعم از لشکری و کشوری در امور خدمتی خود با مسائل قضایی و حقوقی برخورد کنند، سازمان محل خدمت آن ها وظیفه دارند، متخصصان حقوقی خود را به عنوان وکیل به منظور دفاع از حقوق کارمندانی که با این معضلات مواجه هستند، برگزینند. به این وکلا که در مراجع قضایی از حقوق کارکنان دولت دفاع می نمایند، وکیل سازمانی اطلاق می شود.
