خداوردی حنیور
وکیل در شیراز و مشاور حقوقی
قبول وکالت در دعاوی
حقوقی
خانواده
کیفری
تصادفات
انقلاب

وکیل کیفری در شیراز در این باره میگوید: نیاز به تشکیل خانواده ریشه در گذشتههای دور دارد از ابتدای خلقت تا انتهای جهان تشکیل خانواده در همه جوامع بشری مورد توجه قرار داشته و خواهد داشت و تشکیل خانواده منحصر به یک دین یا مذهب خاص نیست .
بهتر بگوییم جوامعی که خارج از دین یا مذهب قرار دارند هم نیازمند تشکیل خانواده هستند. ادامه حیات بشری در گرو تشکیل خانواده و ازدواج است و شاید بتوان گفت مهمترین رسالت انسان ها از ازدواج و تشکیل خانواده حفظ و بقای انسان ها بر روی کره خاکی می باشد .
حدود ۷ میلیارد انسان بر روی کره زمین ثمره ازدواج هستند.
ازدواج در جوامع و کشور های مختلف با آداب و رسوم خاص انجام می پذیرد. در کشورمان ایران در گذشته ازدواج به صورت سنتی و بر اساس رسوم خاص که اطاعت از نظریات والدین در آن نقش بسیار اساسی و محوری داشت انجام می پذیرفت و بدین صورت که معمولاً دختر اول مورد قبول و پسند والدین پسر قرار میگرفت و بعضاً دختر و پسر یکدیگر را نمی دیدند تا زمان عقد نکاح و تمامی امور توسط والدین دختر و پسر انجام میپذیرفت. ازدواج در سنین پایین و بدون مهریه های گزاف و بدون جهاز لوکس واقع میشد.
فریب در ازدواج بسیار اندک و در برخی نقاط کاملاً صفر بود.
عدم تجملگرایی و هدفش داشتن یک زندگی شیرین و صمیمی مهمترین دلیلی بود که ازدواج های گذشته را مثالی برای ازدواج های سال های اخیر قرار داده است و بسیاری از پدربزرگها و مادربزرگها ازدواج خودشان را مثال قرار داده اند تا نوه ها ضمن الگو قرار دادن آن از رفتن به سمت ازدواج های پر زرق و برق پرهیز کنند هر چند که تلاش و نصیحت بزرگان خانوادهها معمولاً در تصمیمگیری جوانان کم اثر است و متاسفانه نتیجه آن شده است که از طرفی سن ازدواج بالا رفته و جوانان به راحتی اقبالی به ازدواج نشان نمی دهند و از طرف دیگر پس از راضی شدن به ازدواج عمر زندگی مشترکشان بسیار کوتاه است و متاسفانه دیده شده در موارد زیادی فاصله بین عقد نکاح تا صیغه طلاق کمتر از یکسال است و این فاجعه ای دردناک است
که جامعه ما در سطح وسیعی با آن درگیر و گرفتار است اما اینکه چه عواملی باعث شده است سن ازدواج بالا رفته و عمر زندگی مشترک کوتاه شود نیازمند بررسی در چندین حوزه مهم می باشد با، پیشرفت و جهش تکنولوژی و فاصله گرفتن یکباره از زندگی سنتی به زندگی مدرن( البته اگر بتوان لفظ مدرن به معنای واقعی کلمه در مورد آن به کار برد )شکل زندگی در جامعه ایرانی طی سی سال گذشته دستخوش تغییرات جدی و عجیبی شد ،مخصوصاً از زمان ورود تلفن همراه و استفاده عمومی آن در جامعه ایرانی و به تخصیص از زمانی که تلفن های اندروید جای خود را در زندگی ما ایرانیان باز کرد نحوه زندگی به طور کلی تغییر کرد و مقوله ازدواج نیز از این قاعده مستثنی نبود اقتصاد ،بیکاری، عدم مسئولیتپذیری و… مزید بر علت شدند
تا شاهد آمار و ارقام عجیب در رابطه با ازدواج باشیم. همه میدانیم که وضعیت اقتصادی افراد نقش بسیار تعیین کننده ای در کل زندگیشان دارد و البته در رابطه با ازدواج این گزاره بسیار پررنگتر خودنمایی میکند زندگی پر خرج باعث شده است بسیاری از جوانان عطای ازدواج را به لقای آن ببخشند بیکاری نیز از عواملی است که تأثیر مستقیم بر همه معیشت شخص دارد و البته هیچ شخص عاقلی بدون داشتن کار و بدون داشتن وضعیت اقتصادی مشخص هیچ گاه قصد ازدواج نمیکند و اگر جزو آن دسته کسانی باشد که با وجود این چنین شرایطی بازهم هوس ازدواج داشته باشد به احتمال زیاد جواب خانواده دختر به وی منفی خواهد بود در کنار عواملی که گفته شد یک عامل دیگر که دخیل در آمار پایین ازدواج است عدم مسئولیتپذیری است

بسیاری از جوانان دوست ندارند آزادی دوران مجردی خود را محدود کنند هرچند که در گذشته پسر ها آزادی در زندگی مجردی را به ازدواج ترجیح میدادند اما امروزه بسیاری از دختران نیز ایده آل شان این است که مجرد باشند تا اینکه بخواهند ازدواج کرده خود را درگیر زندگی مشترک کنند پس نتیجه این که در بین جوانان امروز عدم مسئولیت پذیری یکی از مهمترین دلایلی است که شخص ترجیح میدهد که مجرد زندگی کند هرچند که در صدی از بی مسئولیتی باز هم نتیجه وضعیت بد اقتصادی و بیکاری پسران جوان می باشد.
در میان آمار طلاق که دلایل مختلفی علت آن می باشد یکی از علتها تدلیس و فریب کاری در ازدواج است دوران نامزدی بنا به تحقیقات و بر اساس نظر بسیاری از زوجین شیرین ترین قسمت زندگی مشترک است
فریب در ازدواج و جرایم پزشکی بعضا بهم گره میخورند در این زمنیه با وکیل جرایم پزشکی در شیراز صحبت کنید
این که زوجین وارد زندگی مشترک و مسئولیت های آن نشدهاند ،حجب و حیا بین زوجین برقرار است و سایر دلایل باعث شده که زوجین دوران نامزدی را بسیار شیرین و فراموش نشدنی بپندارند و اتفاقاً همین دوران شیرین مبنای بسیاری از فریبکاری ها خواهد بود هرچند که زوجین در ابتدا واقعا تصورشان چنین باشد که بزرگنمایی و عدم بیان واقعیتها فریبکاری نباشد و برای حفظ شأن خود و خانوادهشان بیان مطالبی که خالی از واقعیت هست را لازم بدانند اما باید دانست فریب طرف مقابل تحت شرایطی فریبکاری و تدلیس در نکاح محسوب شده و میتواند از دلایل صدور حکم جدایی باشد بین تدلیس( فریب کاری) و وعده های پوچ یک مرز باریک وجود دارد که این عنوان را گاهی چنان با هم آمیخته می کند
که جدا کردن آنها از یکدیگر نیازمند دقت بسیار است زمانی که در مراسم خواستگاری پسر یا خانواده ایشان وی را مهندس در فلان رشته معرفی می کنند و اظهار میدارند به خاطر موقعیت شغلی، وی از درآمد قابل توجهی برخوردار است ،شغل پسر یکی از دلایل رضایت دختر و خانواده ایشان برای ازدواج می باشد اما پس از ازدواج و بعد از گذشت مدتی مشخص میشود پسر فاقد شغلی است که ازدواج بر اساس آن صورت گرفته، باید دانست که تدایس اتفاق افتاده است و فریبکاری به وضوح مشخص است اما اگر به پسر در مراسم خواستگاری وعده دهد که در آینده مثلاً مسکنی در خور شأن تهیه خواهم کرد و دختر و خانواده ایشان دلخوش به این وعده به ازدواج راضی شوند تدلیس اتفاق نیفتاده است و فقط وعده پسر محقق نشده است.
تدلیس از خیارات فوری به شمار می آید بر اساس تعریف در قانون مدنی تدلیس عبارت است از: عملیاتی که موجب فریب طرف معامله شود.

چه زنی را میتوان برای نکاح برگزید؟
وکیل طلاق در شیراز میگوید هر زنی را که خالی از موانع نکاح باشد می توان خواستگاری نمود.
توافقی که زن و مرد در مورد زناشویی آینده معین می کنند ایجاد رابطه زناشویی نمی کند و نکاح نیست و در حدود مفاد خود تابع شرایط عمومی قراردادها است.
پیمان نامزدی با دختری که شوهر دارد یا مانع قانونی دیگری برای نکاح با او وجود دارد نامشروع و باطل است.
در صورتی که مردی از راه نامزدی دختری را بفریبد بر مبنای تسبیب ضامن است نه خلف وعده خواه پیمان نامزدی باطل باشد یا نافذ.
وعده ازدواج ایجاد علقه زوجیت نمی کند،اگرچه تمام یا قسمتی از مهریه که بین طرفین برای موقع ازدواج مقرر گردیده پرداخت شده باشد. بنابراین هر یک از زن و مرد مادامی که عقد نکاح جاری نشده میتواند از وصلت امتناع کند و طرف دیگر نمی تواند به هیچ وجه او را مجبور به ازدواج کرده و یا از جهت صرف امتناع از وصلت مطالبه خسارت نماید.
تعهد متقابل زن و مرد به ازدواج به آینده، آن دو را زن و شوهر نمی کند و رابطه جنسی آنان در دوران پیش از نکاح غیر مشروع است هرچند که به نکاح منتهی شود.
تعهد به زناشویی نیز الزام آور نیست.
در صورتی که ضمن تعهد به زناشویی وجه التزامی برای تخلف از آن شرط شده باشد مفاد آن نافذ نیست و نمیتوان به دلیل تخلف متعهد از او وجه التزام گرفت .
امکان بر هم زدن نامزدی منافاتی با مسئولیت ناشی از سوء استفاده از این حق ندارد.
اگر یکی از نامزدها وصلت منظور را بدون علت موجهی به هم بزند در حالی که طرف مقابل یا ابوین او یا اشخاص دیگر به اعتماد وقوع ازدواج مغرور شده و باشند طرفی که وصلت را به هم زده است باید از عهده خسارات وارده برآید ولی خسارات مزبور فقط مربوط به مخارج متعارف خواهد بود.
در صورت عدم ازدواج آیا هدایا قابل برگشت است؟
شما عزیزان در میتوایند در زمنیه مهریه و هدایای ازدواج با وکیل مهریه در شیراز مشورت کنید
هر یک از نامزدها میتوانند در صورت به هم خوردن وصلت منظور هدایایی را که به طرف دیگر یا ابوین او برای وصلت منظور داده است مطالبه کند. اگر این هدایا موجود نباشد مستحق قیمت هدایایی خواهد بود که عادتاً نگاه داشته می شود مگر اینکه آن هدایا بدون تقصیر طرف دیگر تلف شده باشد.
هدایای مصرف شدنی به طور قطع بخشیده می شود و تلف آن ضمانی به بار نمی آورد.
هدایایی که عادتاً نگاه داشته میشود مقید بخشیده میشود و همراه با نامه هایی که دو طرف در دوران نامزدی برای یکدیگر فرستادهاند در صورت بقا قابل استرداد است ولی از بابت تلف آنها نمی توان مطالبه خسارت کرد. باید توجه داشت از حیث رجوع به قیمت در موردی که وصلت منظور در اثر فوت یکی از نامزدها به هم بخورد مجرا نخواهد بود.اگر هدیه مالی باشد که عادتاً نگاهداری میشود ( مانند حلقه نامزدی و انگشتر ) و در اثر تقصیر گیرنده هدیه تلف گردد و نامزدی با مرگ یکی از دو نامزد بر هم خورد قیمت هدیه قابل مطالبه نیست خواه متوفی دهنده هدیه باشد یا گیرنده آن. رجوع به یکی از نامزدها نیز امکان دارد و مبنای آن بنای دو طرف بر انحلال هدیه است.

آیا ارائه گواهی پزشک قبل از وقوع ازدواج لازم است؟
وکیل فریب در ازدواج در شیراز در این باره میگوید:
کلیه دفاتر ازدواج مکلفند که قبل از وقوع ازدواج نامزدها گواهینامه پزشک را بر نداشتن امراض مسریه مهم که نوع آنها از طرف وزارت دادگستری معین و اعلام میگردد مطالبه نموده و پس از بایگانی آن به عقد ازدواج و ثبت آن با قید موجود بودن گواهی پزشک بر تندرستی نامزدها اقدام نمایند.
آیا از منظر قانون سن نکاح مشخص شده است؟
وکیل فریب در ازدواج در شیراز در این باره میگوید:
عقد نکاح دختر قبل از رسیدن به سن ۱۳ سال تمام شمسی و پسر قبل از رسیدن به سن ۱۵ سال تمام شمسی منوط است به اذن ولی به شرط رعایت مصلحت با تشخیص دادگاه صالح.
نکاح اناث قبل از رسیدن به سن ۱۵ سال تمام و نکاح ذکور قبل از رسیدن به سن ۱۸ سال تمام ممنوع است.
مع ذالک در مواردی که مساله ای اقتضا کند با پیشنهاد مدعی العموم و تصویب دادگاه ممکن است.
استثناء معافیت از شرط سن اعطا شود ولی در هر حال این معافیت نمیتواند به اناثی داده شود کمتر از ۱۳ سال تمام و به ذکور شامل گردد که کمتر از ۱۵ سال تمام دارند. نفوذ نکاح صغیر مشروط بر این است که اقدام ولی به مصلحت کودک باشد. فرض ضرر برای کودک در نکاح وجود دارد چون او را از حق انتخاب همسر محروم می سازد پس ولی قهری باید ضرورت اقدام خود را پیش از نکاح در دادگاه اثبات کند.
تدلیس یا فریبکاری چنانچه موجب شود زوجه تحت تاثیر آن فریب کاری راضی به ازدواج شده باشد پس از علم به آن فوری و قانون به وی حق میدهد نسبت به تنظیم دادخواست طلاق اقدام کند دادگاه به خواسته زوجه رسیدگی میکند و چنانچه ادعای وی را مقرون به صحت تشخیص دهد اقدام به صدور حکم طلاق می کند.